ciasto z kremem -.txt

(1 KB) Pobierz
Składniki       biszkopt;
6 jaj (     -  1 szklanka cukru kryształu
1 szklanka mški pszennej
2 kopiate łyżki mški krupczatki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
masa;
500 ml. mietanki 30 %
200 g. groszków czekoladowych gorzkich
2 łyżeczki cukru      2 kostki masła
dodatkowo;      1 kg. truskawek
1 galaretka truskawkowa, 1 szklanka wrzštku do galaretki
Przygotowanie
Oddzielić żółtka od białek. Białka zmiksować na sztywnš pianę dodajšc stopniowo cukier. Masa ma być sztywna i lnišca. Następnie dodać po jednym żółtku, miksujšc już na najmniejszych obrotach miksera. Przesiane mški z proszkiem stopniowo wsypać do masy z jajek. Mieszajšc już silikonowš, miękkš szpatułkš.
Piec 160 * - 40 minut.
Składniki podałam na blachę o wym. 25/25 cm

mietankę grzejemy z groszkami czekoladowymi. Nie doprowadzamy do wrzenia. Gdy się rozpuszczš, odstawiamy z ognia. Studzimy.
Masło miksujemy do białoci. Wlewamy stopniowo zimnš masę ze mietanki i czekolady.
Smarujemy dolny blat ciasta. Układamy truskawki. Dociskamy górnym blatem. Wierzch smarujemy masš i układamy pokrojone truskawki. Wylewamy galaretkę. Umieszczamy w lodówce na całš noc.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin