Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym.doc

(58 KB) Pobierz
Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym

Marchewkowa zupa z mleczkiem kokosowym 

Przygotowanie: 45 minut

Gotowanie: 15 minut

Kaloryczność: 15 kcal/porcja

Trudność: latwe do zrobienia


Składniki na 4 porcje
 

1/2 peczka cebulki ze szcypiorkiem

 

 

1 kg mlodej marchewki

 

 

2 lyzki oleju

 

 

sok z 1 cytryny

 

 

500 ml bulionu warzywnego

 

 

200 ml mleczka kokosowego z puszki

 

 

curry

 

 

sól, pieprz cayenne

 

 

kilka galazekposiekanej natki pietruszki lub kolendry ( do dekoracji)

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

1. Cebulke oczyscic, umyc, osuszyc i pokroic w prazki. Marchewke oczyscic, umyc, pokroic w plastry.

 

 

 

 

2.

2. W duzym naczyniu rozgrzac olej, dodac cebulke i zeszklic na malym ogniu. Dodac marchewke, chwile dusic, stale mieszajac. Wlac sok z cytryny i bulion. Zagotowac, zmniejszyc ogien i gotowac okolo 15 minut.

 

 

 

 

3.

Warzywa zmiksowac w bulionie, dodac kleczko kokosowe i zagotowac. Zupe doprawic curry, sola i pieprzem. Wlac do miseczek i posypac natka tuz przed podaniem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin