Krokiety z kapuchą.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
Krokiety z kapuchą
Składniki
Farsz:
pół kapustki
cebula
pieczarki
Ciasto:
szkl. mąki
2 - 3 jaja
2 łyżki oleju
szkl. mleka
sól
jajko i bułka tarta do
panierowania
Przepis
Kapustkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem
kostki rosołowej, wyjąć i pokroić. Pieczary pokroić i
usmażyć z solą i pieprzem. Cebulkę pokroić i
podsmażyć. Wszystko wymieszać, doprawić, można
dodać odrobinę śmietany.Jaja zmiksować z mlekiem,
dosypać mąkę, wlać olej i tyle wody, żeby ciasto
miało gęstość kwaśnej śmietany. Odstawić na
godzinkę (ja nie odstawiam, bo mi się nie chce
czekać) i smażyć cienkie naleśniki. Nakładać farsz,
składać w kopertę, maczać w rozbełtanym jaju z solą
i ostrą papryką, panierować w bułce tartej i smażyć
w głębokim oleju. Wychodzi z tego jakieś siedem
pysznych naleśników.
Plik z chomika:
christo.monte
Inne pliki z tego folderu:
Pieczony boczek z nutką czosnku na kanapki i zakąske(1).docx
(13 KB)
Boczek pieczony znakomity(1).docx
(11 KB)
Boczek pieczony znakomity.docx
(11 KB)
Pieczony boczek z nutką czosnku na kanapki i zakąske.docx
(13 KB)
Galareta z nózek z żelatyną.docx
(12 KB)
Inne foldery tego chomika:
►Kuchnia
Anielska kuchnia II
Biała kiełbasa
Chleb
Drób
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin