Krokiety z kapuchą.pdf

(32 KB) Pobierz
Krokiety z kapuchą
Składniki
Farsz:
pół kapustki
cebula
pieczarki
Ciasto:
szkl. mąki
2 - 3 jaja
2 łyżki oleju
szkl. mleka
sól
jajko i bułka tarta do
panierowania
Przepis
Kapustkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem
kostki rosołowej, wyjąć i pokroić. Pieczary pokroić i
usmażyć z solą i pieprzem. Cebulkę pokroić i
podsmażyć. Wszystko wymieszać, doprawić, można
dodać odrobinę śmietany.Jaja zmiksować z mlekiem,
dosypać mąkę, wlać olej i tyle wody, żeby ciasto
miało gęstość kwaśnej śmietany. Odstawić na
godzinkę (ja nie odstawiam, bo mi się nie chce
czekać) i smażyć cienkie naleśniki. Nakładać farsz,
składać w kopertę, maczać w rozbełtanym jaju z solą
i ostrą papryką, panierować w bułce tartej i smażyć
w głębokim oleju. Wychodzi z tego jakieś siedem
pysznych naleśników.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin