Błyskawiczna zupa pomidorowa.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Składniki
1 l soku lub 2 małe puszki koncentratu pomidorowego, 2 kostki
bulionowe, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 4 łyżki gęstej
śmietany, łyżka mąki sok z cytryny, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Kostki rozpuścić w szklance gorącej wody, dodać sok lub rozprowadzony w litrze wody
przecier pomidorowy. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do zupy i, mieszając,
zagotować (użycie mąki nie jest konieczne). Przyprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem.
Podawać z makaronem lub ryżem. Posypać zieleniną.
Plik z chomika:
miszczkurde
Inne pliki z tego folderu:
Pomysy na dania z cebul i czosnkiem.pdf
(9114 KB)
101 przepisów z jajek-biblioteczka poradnika domowego.pdf
(21825 KB)
80 przepisów na specjalne okazje.pdf
(5908 KB)
Akademia Kurta Schllera Kuchnia Włoska.pdf
(3768 KB)
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Chwila dla Ciebie
JPEG PL
Kasia
Książki kucharskie, Przepisy ENG
Lubię gotować
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin