Rolmopsy popularne.doc

(25 KB) Pobierz
"Rolmopsy popularne "

"Rolmopsy popularne "

 

Składniki:

50 dkg śledzi (solonych),
10 dkg cebuli,
8 dkg ogórków kwaszonych,
8 dkg ugotowanej marchewki, natka pietruszki,
150 ml wody,
80 ml octu,
20 ml oliwy,
cukier,
musztarda i ziele angielskie do smaku.

 

Sposób przyrządzenia:

        Śledzie przygotowywać jak śledzie w oliwie I. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać razem z marchewką i obranymi ogórkami w paseczki. Filety śledziowe posmarować musztardą, posypać posiekaną natką pietruszki, nałożyć cebulę, marchewkę i ogórek, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką. Wodę zagotować z octem i przyprawami, wystudzić, zalać śledzie ułożone w słoju, skropić oliwą i pozostawić w chłodnym miejscu na 48 h.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin