Mus bananowo - śmietankowy
To idealny deser dla małych i dużych. Najlepiej smakuje gdy jest dobrze schłodzony.
Jeśli banany są bardzo dojrzałe wystarczy dodać jedną łyżkę cukru pudru lub nieco mniej. Lepiej jest całość dosłodzić niż przesłodzić. Mus jest szybki, wyśmienity i puszysty! W dzieciństwie to był mój ulubiony deser.
Składniki:
3 banany
1 łyżka cukru pudru (lub dwie)
1 łyżeczka cukru waniliowego
150 - 200 ml śmietanki kremówki
2-3 kostki czekolady
Sposób przygotowania:
Banany dokładnie umyj, odetnij końce, obierz i pokrój w plastry, a następnie zmiksuj je z cukrem waniliowym.
Śmietankę ubij z cukrem pudrem, po czym przełóż łyżką do bananów i delikatnie wymieszaj.
Kiedy wszystkie składniki połączą się, przełóż je do pucharków i posyp startą czekoladą. Możesz udekorować je plasterkami bananów lub wiśniami.
Czytaj więcej na http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/news-mus-bananowo-smietankowy-po-18-miesiacu,nId,963787?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=other
Booguusia