Zupa minestrone.pdf
(
486 KB
)
Pobierz
ZUPA MINESTRONE
Składniki na 4 porcje:
Czas przygotowania: 70 minut + noc
½ szklanki fasoli
por
ćwierć selera
cebula
marchewka
1/3 włoskiej kapusty
cukinia
2 pomidory
2 ziemniaki
natka pietruszki
listki bazylii
oliwa
5 dag wędzonego boczku
Fasolę zalej na noc 2 litrami przegotowanej zimnej wody. Marchew, ziemniaki, cukinię, seler i boczek
pokrój w kostkę, por, kapustę i cebulę grubo poszatkuj. Boczek przesmaż. Do boczku dodaj pokrojone
warzywa, przyduś. Fasolę gotuj w wodzie, w której się moczyła, po 30 minutach połącz z warzywami.
Gotuj 15 minut. Pomidory pokrój, natkę i bazylię posiekaj, dodaj do warzyw z fasolą i boczkiem.
Dorzuć pomidory. Zupę pogotuj jeszcze ok. 10 minut. Podawaj udekorowaną ulubionymi ziołami.
Porcja: 280 kcal
Przepis z gazety „Świat kobiety”
Plik z chomika:
talen
Inne pliki z tego folderu:
Żurek bieszczadzki z ziemniaczanym purée.pdf
(6224 KB)
Chłodnik z młodych buraków.pdf
(661 KB)
Rozgrzewający krupnik z wołowiną.pdf
(3703 KB)
Góralska kwaśnica z żeberkami.pdf
(2451 KB)
Węgierska zupa gulaszowa.pdf
(1478 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Desery
Drób
Mączne
Mięsne
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin