Zupa minestrone.pdf

(486 KB) Pobierz
ZUPA MINESTRONE
Składniki na 4 porcje:
Czas przygotowania: 70 minut + noc
½ szklanki fasoli
por
ćwierć selera
cebula
marchewka
1/3 włoskiej kapusty
cukinia
2 pomidory
2 ziemniaki
natka pietruszki
listki bazylii
oliwa
5 dag wędzonego boczku
Fasolę zalej na noc 2 litrami przegotowanej zimnej wody. Marchew, ziemniaki, cukinię, seler i boczek
pokrój w kostkę, por, kapustę i cebulę grubo poszatkuj. Boczek przesmaż. Do boczku dodaj pokrojone
warzywa, przyduś. Fasolę gotuj w wodzie, w której się moczyła, po 30 minutach połącz z warzywami.
Gotuj 15 minut. Pomidory pokrój, natkę i bazylię posiekaj, dodaj do warzyw z fasolą i boczkiem.
Dorzuć pomidory. Zupę pogotuj jeszcze ok. 10 minut. Podawaj udekorowaną ulubionymi ziołami.
Porcja: 280 kcal
Przepis z gazety „Świat kobiety”
886151040.001.png 886151040.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin