Ciepłe lody.doc

(412 KB) Pobierz
Ciepłe lody

Ciepłe lody

Składniki

·         250 ml słodkiej, schłodzonej śmietanki 30% tł.

·         1 łyżka cukru pudru

·         300 ml schłodzonego mleka

·         1 Krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera

·         1 Sos deserowy czekoladowy Dr. Oetkera

Opis przygotowania

Sposób przygotowania: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wsypać zawartość torebki, miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. Do pucharków nakładać łyżką do lodów dwie gałki Kremu Toffi na przemian z dwiema gałkami bitej śmietany. Deser polać sosem czekoladowym, ewentualnie posypać orzechami, ozdobić rurkami waflowymi. Podawać od razu po przygotowaniu. Kremu i bitej śmietany wystarcza na 6 porcji.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin