Schab po cygańsku.docx

(10 KB) Pobierz

 SCHAB PO CYGAŃSKU

 

 

1kg schabu pokroić w cienkie plastry, lekko rozbić i obsmażyć bez użycia przypraw.

Zeszklić na patelni trzy duże cebule.

Układać w naczyniu żaroodpornym na przemian kotlet, cebula i całość zalać sosem, przykryć i piec w piekarniku przez 1 godzinę w temp. 180stopni.

 

 

SOS

 

- 1 mały słoik ketchupu pikantnego

- 1 szklanka wody

- 2 ząbki czosnku (posiekać)

- 2 łyżki octu

- 1 kostka rosołowa

- 1/2 łyżeczki ostrej papryki

- 1 łyżeczka cukru

- 1 łyżeczka soli

- 1 łyżeczka musztardy ostrej

- 1/2 łyżeczki pieprzu

 

Sos wlewamy lekko ostudzony.

 

SMACZNEGO :)

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin