ale pyszne! tata gotuje full scan.pdf

(66068 KB) Pobierz
888125478.049.png
SPIS TREŚCI
...............................................................................................
Pojemnik na drugie 
śniadanie .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Gorąca owsianka . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Puszysty naleśnik . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Frittata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Najlepsze smażone ziemniaczki . . . 54
Mufinki . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
...............................................................................................
Porządna iliżanka 
kawy i iliżanka 
dobrej herbaty .. . . . . . . . . . . . . 56
...............................................................................................
Szybkie drugie śniadania 
bez przepisu .. . . . . . . . . . . . . . . . 69
Pizza z angielskich mufinek
Jogurtowy bufet
Paszteciki z tuńczyka
Makaron z serem
Ekspresowe burritos
Wykorzystywanie 
resztek .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 70
Ekspresowe Lo Mein z resztek . . . . . . 70
Chilaquiles z kurczakiem,
pomidorami i serem . . . . . . . . . . . 71
Minestrone delux .. . . . . . . . . . . . . . . . 72
...............................................................................................
Śniadanie z jogurtem i owocami . . . 58
Drugie śniadanie 59
Sześć kanapek, 
które Twoje dzieci 
naprawdę będą jadły . . . . . 60
Masło orzechowe i dżem .. . . . . . . . . 60
Kanapka z sałatką z tuńczyka . . . . . 60
BLT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61
Kanapka z grillowanym serem . . . . 62
Kanapka klubowa z indykiem . . . . . 62
Sloppy Joe .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63
Cztery tradycyjne 
amerykańskie 
drugie śniadania .. . . . . . . . . . 64
Hamburgery .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64
Hot dogi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65
Makaron z serem na szybko . . . . . . . 66
Sałatka szefa kuchni .. . . . . . . . . . . . . 67
Obiad 73
...............................................................................................
Kurczak od A do Z .. . . . . . . 76
Kawałki i części
Porcje
Przechowywanie
Kurczak pieczony
Kurczak opiekany
Kurczak smażony
Kurczak podsmażany
...............................................................................................
Doskonały kurczak pieczony . . . . . . 78
Bliskowschodni „smażony”
kurczak z piekarnika . . . . . . . . . . . 79
Pierś z kurczaka piccata . . . . . . . . . . . 80
Kurczak z pomidorami
i kiełbaską . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 81
888125478.059.png 888125478.067.png 888125478.068.png 888125478.001.png 888125478.002.png 888125478.003.png 888125478.004.png 888125478.005.png 888125478.006.png 888125478.007.png 888125478.008.png 888125478.009.png 888125478.010.png 888125478.011.png 888125478.012.png 888125478.013.png 888125478.014.png 888125478.015.png 888125478.016.png 888125478.017.png 888125478.018.png 888125478.019.png 888125478.020.png
 
SPIS TREŚCI
...............................................................................................
Wołowina od A do Z .. . . . . . 82
Kawałki
Porcje
Przechowywanie
Wołowina
z rusztu
Duszenie wołowiny
na potrawkę
lub gulasz
Duszona wołowina
Rostbef
Wołowina i burgery
smażone na patelni
...............................................................................................
Jagnięcina od A do Z .. . . . 98
Porcje
Jagnięcina z patelni
Pieczeń jagnięca
Jagnięcina z rusztu
...............................................................................................
Kotlety z polędwicy jagnięcej
w sosie z czerwonego wina . . . . . 100
Kotlety z łopatki
jagnięcej z czosnkiem
i rozmarynem . . . . . . . . . . . . . . . . 101
...............................................................................................
Wieprzowina 
od A do Z . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 102
Kawałki
Porcje
Przechowywanie
Pieczeń wieprzowa
Wieprzowina z patelni
Pieczona szynka
Kotlety wieprzowe z rusztu
...............................................................................................
Pieczona polędwica
wieprzowa w sosie
pomarańczowo-imbirowym
z prowincji Hunan . . . . . . . . . . . . 104
Kotlety wieprzowe w panierce . . . . 104
Zapiekanka z ziemniaków
i wieprzowiny . . . . . . . . . . . . . . . . 105
...............................................................................................
Ryby od A do Z .. . . . . . . . . . . 107
Jak kupować ryby
Porcje
Przechowywanie
Ryba pieczona
na ruszcie
...............................................................................................
...............................................................................................
Jak kroić cebulę . . . . . . . . . . . 86
...............................................................................................
Oficjalny mięsny
bochen Taty .. . . . . . . . . . . . . . . . . . 87
Rostbef .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 88
Pieczeń z garnka . . . . . . . . . . . . . . . . . 88
Faszerowana rolada
z łaty . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 89
London broil .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 90
Smażona wołowina
i brokuły . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 91
...............................................................................................
Meksykańska uczta .. . . . . . . 92
Przygotowywanie uczty . . . . . . . . . . . . . 94
...............................................................................................
Fajitas ze stekiem .. . . . . . . . . . . . . . . . 95
Burritos z kurczakiem . . . . . . . . . . . . . 95
Tacos wegetariańskie . . . . . . . . . . . . . 96
Brudny ryż .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 97
Ciasto lodowo-lemoniadowe . . . . . . 97
888125478.021.png 888125478.022.png 888125478.023.png 888125478.024.png 888125478.025.png 888125478.026.png 888125478.027.png 888125478.028.png 888125478.029.png 888125478.030.png 888125478.031.png 888125478.032.png 888125478.033.png
 
SPIS TREŚCI
...............................................................................................
Ziemniak 
to podstawa .. . . . . . . . . . . . . . . . 124
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki opiekane na ruszcie
w piekarniku
Tłuczone ziemniaki
Ryba smażona na patelni
Ryba pieczona
Ryba pieczona w folii
Ryba duszona
...............................................................................................
...............................................................................................
Ryby dla
początkujących .. . . . . . . . . . . 110
...............................................................................................
Frytki . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 127
Frytki z piekarnika . . . . . . . . . . . . . . . 127
...............................................................................................
Pieczony ziemniak 
jako posiłek .. . . . . . . . . . . . . . . 128
...............................................................................................
Czerwony snapper pieczony
w folii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 112
Filet z soli z szafranem w sosie
pomidorowo-śmietanowym .. . . 113
Łosoś pieczony po cajuńsku . . . . . . 113
Pieczona makrela
z suszonymi na słońcu
pomidorami i ziołami . . . . . . . . . 114
Flądra z patelni . . . . . . . . . . . . . . . . . 115
...............................................................................................
Skorupiaki 
dla początkujących .. . . . . . 116
...............................................................................................
Faszerowane ziemniaki
z boczkiem i serem .. . . . . . . . . . . 129
Młode ziemniaki pieczone
na patelni . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 130
Warzywa 131
...............................................................................................
Przyrządzanie 
podstawowych warzyw .. . . . 132
Gotowanie
Gotowanie na parze
Gotowanie w kuchence mikrofalowej
Smażenie z ciągłym mieszaniem
...............................................................................................
Krewetki barbecue
po cajuńsku .. . . . . . . . . . . . . . . . . 117
Smażone przegrzebki
z ziarnkami czerwonego
pieprzu i kukurydzą mini . . . . . . 118
...............................................................................................
Karczochy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 134
Szparagi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 135
Buraki .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 135
Brokuły .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 136
Ryż 
i ziemniaki  119
Gotowany biały ryż .. . . . . . . . . . . . . 120
Pilaw podstawowy . . . . . . . . . . . . . . 120
Podstawowy brązowy ryż . . . . . . . . 121
Zapiekany dziki ryż . . . . . . . . . . . . . . 122
Kasza gryczana . . . . . . . . . . . . . . . . . 123
888125478.034.png 888125478.035.png 888125478.036.png 888125478.037.png 888125478.038.png 888125478.039.png 888125478.040.png 888125478.041.png 888125478.042.png 888125478.043.png 888125478.044.png 888125478.045.png 888125478.046.png 888125478.047.png 888125478.048.png 888125478.050.png
 
SPIS TREŚCI
Dziki ryż z winogronami . . . . . . . . . . . 148
Mus truskawkowy .. . . . . . . . . . . . . . 149
...............................................................................................
Wino 
dla początkujących .. . . . . . 150
...............................................................................................
Marchewki . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 137
Kalafior . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 138
Kukurydza .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 138
Zielona fasolka
szparagowa . . . . . . . . . . . . . . . . . 139
Grzyby . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 140
Groszek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 140
Szpinak . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 141
Cukinia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 142
Kalifornia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 151
Francja ................................................. 152
Włochy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 153
...............................................................................................
Pożywny posiłek 
w śródziemnomorskim
stylu .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 154
Harmonogram czynności
...............................................................................................
Melon z szynką . . . . . . . . . . . . . . . . . 156
Mozzarella z pomidorem
i świeżą bazylią .. . . . . . . . . . . . . . 156
Filet wołowy z leśnymi
grzybami . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 157
Ziemniaczki pieczone
w piekarniku z rozmarynem
i ząbkami czosnku . . . . . . . . . . . . 157
Duszone gruszki z lodami
waniliowymi i likierem
pomarańczowym . . . . . . . . . . . . 158
Dwa fantazyjne 
obiady 143
...............................................................................................
Lekka letnia 
kolacja .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 144
Harmonogram czynności
...............................................................................................
...............................................................................................
Nakrywanie 
do stołu .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 146
...............................................................................................
Tortellini z kurczakiem
w kremowym sosie
z szynki parmeńskiej
i pomidorów . . . . . . . . . . . . . . . . . 147
Pieczony łosoś z ziołową
skórką . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 147
888125478.051.png 888125478.052.png 888125478.053.png 888125478.054.png 888125478.055.png 888125478.056.png 888125478.057.png 888125478.058.png 888125478.060.png 888125478.061.png 888125478.062.png 888125478.063.png 888125478.064.png 888125478.065.png 888125478.066.png
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin