ale pyszne! tata gotuje full scan.pdf
(
66068 KB
)
Pobierz
SPIS TREŚCI
...............................................................................................
Pojemnik na drugie
śniadanie
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
68
Gorąca owsianka
. . . . . . . . . . . . . . . .
52
Puszysty naleśnik
. . . . . . . . . . . . . . . .
52
Frittata
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
53
Najlepsze smażone ziemniaczki
. . .
54
Mufinki
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
55
...............................................................................................
Porządna iliżanka
kawy i iliżanka
dobrej herbaty
.. . . . . . . . . . . . .
56
...............................................................................................
Szybkie drugie śniadania
bez przepisu
.. . . . . . . . . . . . . . . .
69
Pizza z angielskich mufinek
Jogurtowy bufet
Paszteciki z tuńczyka
Makaron z serem
Ekspresowe burritos
Wykorzystywanie
resztek
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
70
Ekspresowe Lo Mein z resztek
. . . . . .
70
Chilaquiles z kurczakiem,
pomidorami i serem
. . . . . . . . . . .
71
Minestrone delux
.. . . . . . . . . . . . . . . .
72
...............................................................................................
Śniadanie z jogurtem i owocami
. . .
58
Drugie śniadanie
59
Sześć kanapek,
które Twoje dzieci
naprawdę będą jadły
. . . . .
60
Masło orzechowe i dżem
.. . . . . . . . .
60
Kanapka z sałatką z tuńczyka
. . . . .
60
BLT
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
61
Kanapka z grillowanym serem
. . . .
62
Kanapka klubowa z indykiem
. . . . .
62
Sloppy Joe
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
63
Cztery tradycyjne
amerykańskie
drugie śniadania
.. . . . . . . . . .
64
Hamburgery
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
64
Hot dogi
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
65
Makaron z serem na szybko
. . . . . . .
66
Sałatka szefa kuchni
.. . . . . . . . . . . . .
67
Obiad
73
...............................................................................................
Kurczak od A do Z
.. . . . . . .
76
Kawałki i części
Porcje
Przechowywanie
Kurczak pieczony
Kurczak opiekany
Kurczak smażony
Kurczak podsmażany
...............................................................................................
Doskonały kurczak pieczony
. . . . . .
78
Bliskowschodni „smażony”
kurczak z piekarnika
. . . . . . . . . . .
79
Pierś z kurczaka piccata
. . . . . . . . . . .
80
Kurczak z pomidorami
i kiełbaską
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
81
SPIS TREŚCI
...............................................................................................
Wołowina od A do Z
.. . . . . .
82
Kawałki
Porcje
Przechowywanie
Wołowina
z rusztu
Duszenie wołowiny
na potrawkę
lub gulasz
Duszona wołowina
Rostbef
Wołowina i burgery
smażone na patelni
...............................................................................................
Jagnięcina od A do Z
.. . . .
98
Porcje
Jagnięcina z patelni
Pieczeń jagnięca
Jagnięcina z rusztu
...............................................................................................
Kotlety z polędwicy jagnięcej
w sosie z czerwonego wina
. . . . .
100
Kotlety z łopatki
jagnięcej z czosnkiem
i rozmarynem
. . . . . . . . . . . . . . . .
101
...............................................................................................
Wieprzowina
od A do Z
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
102
Kawałki
Porcje
Przechowywanie
Pieczeń wieprzowa
Wieprzowina z patelni
Pieczona szynka
Kotlety wieprzowe z rusztu
...............................................................................................
Pieczona polędwica
wieprzowa w sosie
pomarańczowo-imbirowym
z prowincji Hunan
. . . . . . . . . . . .
104
Kotlety wieprzowe w panierce
. . . .
104
Zapiekanka z ziemniaków
i wieprzowiny
. . . . . . . . . . . . . . . .
105
...............................................................................................
Ryby od A do Z
.. . . . . . . . . . .
107
Jak kupować ryby
Porcje
Przechowywanie
Ryba pieczona
na ruszcie
...............................................................................................
...............................................................................................
Jak kroić cebulę
. . . . . . . . . . .
86
...............................................................................................
Oficjalny mięsny
bochen Taty
.. . . . . . . . . . . . . . . . . .
87
Rostbef
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
88
Pieczeń z garnka
. . . . . . . . . . . . . . . . .
88
Faszerowana rolada
z łaty
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
89
London broil
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
90
Smażona wołowina
i brokuły
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
91
...............................................................................................
Meksykańska uczta
.. . . . . . .
92
Przygotowywanie uczty
. . . . . . . . . . . . .
94
...............................................................................................
Fajitas ze stekiem
.. . . . . . . . . . . . . . . .
95
Burritos z kurczakiem
. . . . . . . . . . . . .
95
Tacos wegetariańskie
. . . . . . . . . . . . .
96
Brudny ryż
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
97
Ciasto lodowo-lemoniadowe
. . . . . .
97
SPIS TREŚCI
...............................................................................................
Ziemniak
to podstawa
.. . . . . . . . . . . . . . . .
124
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki opiekane na ruszcie
w piekarniku
Tłuczone ziemniaki
Ryba smażona na patelni
Ryba pieczona
Ryba pieczona w folii
Ryba duszona
...............................................................................................
...............................................................................................
Ryby dla
początkujących
.. . . . . . . . . . .
110
...............................................................................................
Frytki
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
127
Frytki z piekarnika
. . . . . . . . . . . . . . .
127
...............................................................................................
Pieczony ziemniak
jako posiłek
.. . . . . . . . . . . . . . .
128
...............................................................................................
Czerwony snapper pieczony
w folii
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
112
Filet z soli z szafranem w sosie
pomidorowo-śmietanowym
.. . .
113
Łosoś pieczony po cajuńsku
. . . . . .
113
Pieczona makrela
z suszonymi na słońcu
pomidorami i ziołami
. . . . . . . . .
114
Flądra z patelni
. . . . . . . . . . . . . . . . .
115
...............................................................................................
Skorupiaki
dla początkujących
.. . . . . .
116
...............................................................................................
Faszerowane ziemniaki
z boczkiem i serem
.. . . . . . . . . . .
129
Młode ziemniaki pieczone
na patelni
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
130
Warzywa
131
...............................................................................................
Przyrządzanie
podstawowych warzyw
.. . . .
132
Gotowanie
Gotowanie na parze
Gotowanie w kuchence mikrofalowej
Smażenie z ciągłym mieszaniem
...............................................................................................
Krewetki barbecue
po cajuńsku
.. . . . . . . . . . . . . . . . .
117
Smażone przegrzebki
z ziarnkami czerwonego
pieprzu i kukurydzą mini
. . . . . .
118
...............................................................................................
Karczochy
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
134
Szparagi
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
135
Buraki
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
135
Brokuły
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
136
Ryż
i ziemniaki
119
Gotowany biały ryż
.. . . . . . . . . . . . .
120
Pilaw podstawowy
. . . . . . . . . . . . . .
120
Podstawowy brązowy ryż
. . . . . . . .
121
Zapiekany dziki ryż
. . . . . . . . . . . . . .
122
Kasza gryczana
. . . . . . . . . . . . . . . . .
123
SPIS TREŚCI
Dziki ryż z winogronami
. . . . . . . . . . .
148
Mus truskawkowy
.. . . . . . . . . . . . . .
149
...............................................................................................
Wino
dla początkujących
.. . . . . .
150
...............................................................................................
Marchewki
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
137
Kalafior
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
138
Kukurydza
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
138
Zielona fasolka
szparagowa
. . . . . . . . . . . . . . . . .
139
Grzyby
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
140
Groszek
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
140
Szpinak
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
141
Cukinia
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
142
Kalifornia
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
151
Francja
.................................................
152
Włochy
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
153
...............................................................................................
Pożywny posiłek
w śródziemnomorskim
stylu
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
154
Harmonogram czynności
...............................................................................................
Melon z szynką
. . . . . . . . . . . . . . . . .
156
Mozzarella z pomidorem
i świeżą bazylią
.. . . . . . . . . . . . . .
156
Filet wołowy z leśnymi
grzybami
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
157
Ziemniaczki pieczone
w piekarniku z rozmarynem
i ząbkami czosnku
. . . . . . . . . . . .
157
Duszone gruszki z lodami
waniliowymi i likierem
pomarańczowym
. . . . . . . . . . . .
158
Dwa fantazyjne
obiady
143
...............................................................................................
Lekka letnia
kolacja
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
144
Harmonogram czynności
...............................................................................................
...............................................................................................
Nakrywanie
do stołu
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
146
...............................................................................................
Tortellini z kurczakiem
w kremowym sosie
z szynki parmeńskiej
i pomidorów
. . . . . . . . . . . . . . . . .
147
Pieczony łosoś z ziołową
skórką
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
147
Plik z chomika:
basia1995x
Inne pliki z tego folderu:
autocad 2005 i 2005 pl full.pdf
(22413 KB)
intensywny kurs przywództwa. szybki program rozwoju zdolności przywódczych full.pdf
(9732 KB)
płytki umysł. jak internet wpływa na nasz mózg helion.pdf
(34503 KB)
analiza statystyczna. microsoft excel 2010 pl cała książka.pdf
(27781 KB)
matematyczne-szkielko-i-oko.-mniej-i-bardziej-powazne-zastosowania-matmy full scan.pdf
(28897 KB)
Inne foldery tego chomika:
ebooki(1)moooooooo
ebooki(1)moooooooo(1)
ebooki(1)moooooooo(10)
ebooki(1)moooooooo(11)
ebooki(1)moooooooo(12)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin