kwitnący tulipan przekładany masą serową
Składniki:
· 6 jaj
· 1 margaryna
· 6 łyżek oleju
· 1,5 szkl cukru pudru
· 2 szkl mąki
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
· 1 kisiel czerwony
· ½ szkl mleka
· 4 łyżki kokosu
· 2 łyżki kakao lub kawy rozpuszczalnejMasa serowa:
· 70 dag zmielonego sera
· 3/4 kostki margaryny
· 1,5 szkl cukru
· 4 jaja
· sok z 1 cytryny
· budyń śmietankowy
Przepis:Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka i resztę składników na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części: do I części dodać kisiel czerwony, do II części dodać 2 łyżki kawy, do III części dodać 4 łyżki kokosu, IV część pozostaje bez dodatków. Układać ciasto na formę porcjami (łyżką), na przemian, i piec w temp 180 stopni C przez 30 min. Po upieczeniu przekroić 1 lub 2 razy i przełożyć masą serową. Składniki do masy serowej wymieszać i smażyć na ogniu około 5 min. Pod koniec smażenia dodać 1 budyń śmietankowy, rozpuszczony w 1/4 szklanki wody.
Milka02