12. Bacillus thiurigensis
13. charakterystyka nizyny (wrażliwość)
14. wymagania stawiane probiotyką
15. korozja betonu
16. zastosowanie mikroorganizmów mikroorganizmów produkcji antybiotyków
17. metoda wgłębna produkcji kwasu octowego
18. zanieczyszczenia mikrobiologiczne w produkcji wina
19. zastosowanie starterów
20. clostridium – fermentacja sacharydów sacharydów puryn
21. grzyby strzępkowe – kwas cytrynowy i jego zastosowanie
22. glukonian w przemysle
23. probiotyczne bakterie mlekowe
24. drożdże winiarskie w zależności od ... wina
25. mikrobiologiczny rozkład cegly i wyrobów murarskich
26. fermentacja pieczywa
27. rodzaje probiotyków
28. mechanizm działania probiotykow na mikroflorę jelit
29. promieniowce a enzymy i inhibitory enzymow
30. charakterystyka bakterii Glukonobacter
31. bakterie metanogenne
32. biodegradacja przez Bacillus
33. znaczenie bakterii gram +
34. tworzywa sztuczne
35. produkcj akwasu cytrynowego
36. oddychanie drożdzy w aspekcie technologicznym
37. genetyka Bacillus
38. acetobakter
39. Aspergillus, Penicillum
40. wpływ bakterii kwasu mlekowego na produkty spożywcze
41. rozkład skóry
42. metabolity antagonistyczne wytwarzanie przez b. Fermentacji mlek.
43. mikrobiologiczny rozkład leków i kosmetyków
44. bakterie homo- , heterofermentacji mlekowej
45. znaczenie przemysłowe bakterii fermentacji mlekowej diacetyl
46. grzyby w rozkładzie drewna domowe
47. metoda produkcji kwasu octowego
48. cechy bakterii jakie powinny posiadac probiotyki
49. mikrobiologiczny rozkład gumy
50. fermentacja miesa
51. grzyby strzepkowe a antybiotyki
52. bacillus – antybiotyki
53. pro-, pre-, synbiotyki
54. grzyby strzępkowe w technologii serowarskiej
55. drożdże a etanol
56. Sacharomyces w wyrobie chleba
57. bakterie mlekowe w probiotykach
58. rozkład papy
59. sosy sojowe
60. kiszonki paszowe
61. kiszenia ogóra
62. Dekstran
63. metody zwiekszenia drobnoustrojów do produkcji antybiotyków
64. grzyby strzępkowe -0 enzymy
65. korozja szkla
66. zastosowanie mikroorganizmow w przemysle
67. przemysłowe zastosowanie promieniowcow
68. metoda ociekowa
69. bakteriocyny –podzial ze względu na budowe
70. L- amylaza proteinaza (Bacillus)
71. rozkład papieru
72. metabolity probiotyków
73. rozkład weł ny
74. znaczenie G –
75. fermentacja aminokwasów aminokwasów cukrow przez clostridium
76. transdukcja wirusow
77. biotransmutacje estrów i ...
78. rozklad produktow naftowych
79. grzby strzępkowe – amylaza,proteinaza
80. bakteriocyny
81. mikrobiolog=giczny rozkład tworzyw sztucznych
82. znaczenie penicillium, aspergillus
83. rozkład skóry
84. kwas mlekowy – artykuły spożywcze
85. diacetyl – przemysłowe wykorzystanie
86. metoda powierzchniowa
87. grzyby domowe
88. rozklad kamienia
89. kwas glutaminowy – produkcja i zastosowanie
90. zanieczyszczenia browarów
91.
Petroc