Kurczak po chińsku.doc

(26 KB) Pobierz
Warszawa, 2000-09-13

KURCZAK PO CHIŃSKU

Marynata

·         ½ kub. oleju

·         ¼ kub. sosu sojowego

·         ¼ kub. miodu

·         2 łyż. stoł. Soku z cytryny

·         1 łyżeczka roztartego czosnku

·         pietruszka

 

Reszta

·         70 dkg. Piersi z kurczaka

·         8 szt. Pieczarek

·         16/16 kawałków papryki ( czerwona/zielona)

·         ok. 16 kawałków cebuli

 

Przygotowanie

·         W dużej misce połączyć składniki marynaty.

·         Włożyć kurczaka i zostawić na ok. 4-6 godz.

Mieszając okazjonalnie.

Dodać również resztę warzyw .

·         Wyjąć całość i włożyć do microvawe na „medium” ok. 10-12 min.

·         Do tego może być ryż.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin