Ananas w Kremie twarorzkowym.doc

(80 KB) Pobierz

 

Składniki:

1 świeży ananas lub ananas z puszki

50 dkg dobrego tłustego twarogu

8 łyżek cukru

1 szklanka śmietany kremówki

8 łyżek soku pomarańczowego

4 dkg czekolady

garść rodzynek

 

Sposób przyrządzenia:

Twaróg zmiksować, dodać sok pomarańczowy, wymieszać dokładnie. Ananas obrać ze skóry, pokroić w plastry. Mniejsze kawałki zmiksować lub zmielić w maszynce do mięsa, dodać część cukru, wymieszać, połączyć z masą twarogową. Schłodzoną mocno śmietanę ubić z pozostałym cukrem. Plastry ananasa umieścić na odpowiednim półmisku, obłożyć masą twarogową i bitą śmietaną. Czekoladę zetrzeć na grubej tarce, posypać nią deser. Ozdobić rodzynkami.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin