GOTOWANE MINI SERNINCZI Elfi:)mw. Składniki: 1 kg twaróg, 1 kostka margaryna, 1 szklanka cukier, 0,5 szklanki mleko, 1 opakowanie budyń śmietankowy, 80 sztuk herbatników, 2 jajka, czekolada do polania Tłuszcz rozpuszczamy i lekko studzimy. W tym czasie zmielić twaróg - blenderem , mikserem albo przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Najpyszniejszy jest zwykły twaróg w kostkach dlatego nie używam żadnych zmielonych twarogów w kubełku. Gdy twaróg już przemielimy dodać jajka, cukier i rozpuszczoną margarynę - wymieszać. Całość przelać do garnuszka i gotować na małym ogniu. W tym czasie w połowie szklanki mleka rozpuścić budyń i gdy masa zaczyna bulgotać wlać go do reszty. Mieszać na małym ogniu aż do zagotowania całości. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia a na nim równo i ciasno obok siebie herbatniki (połowę czyli ok 40). Masę wylać ostrożnie na środek i delikatnie rozprowadzić łyżką na całość. Uważaać aby herbatniki się nie rozjechały. Po wyrównaniu masy na wierzch ułożyć pozostałe herbatniki - tak samo jak na pod spodzie. Należy pamiętać aby herbatniki układać w jedną stronę bo potem będziemy to ciąć w kawałki . Odstawić na godzinkę do stężenia i wystudzenia. Następnie wierzch polać czekoladą i pokroić w małe serniczki - smacznego Źródło: galeriaprzepisow.pl
petardka11