Przepis na tiramisu.docx

(66 KB) Pobierz

Przepis na: Jedwabiste tiramisu

Dostosuj rozmiar tekstu:

·         A

·         A

·         A

Jedwabiste tiramisu

Zdjęcie: zdjecie pochodzi z mojego bloga www.domowe.blog.pl

Składniki

biszkopty,
jajka,
cukier,
espresso,
alkohol,
kakao,

Opis przygotowania

czas przygotowania: > 90 min

1. Jest to propozycja do podania w pucharku. Jak przygotowujemy? 3 żółtka należy utrzeć z 10 dag cukru i 500 g serka mascarpone. Białka z 3 jajek ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy delikatnie, ale całkowicie łącząc składniki. Biszkopty maczamy w 200 ml espresso z alkoholem (dowolnym) i układamy w naczyniu w 2 warstwach. Na każdą warstwę biszkoptów wykładamy białą masę. Po wierzchu posypujemy kakao i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Pyszności!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin