WYKAZ MASZYN, URZĄDZEŃ I SPRZĘTÓW DO OBRÓBKI CHŁODNICZEJ UŻYWANYCH W ZAKŁADACH GASTRONOMICZNYCH
Wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych
ZDJĘCIE
MASZYNA
URZĄDZENIE
SPRZĘT
ZASTOSOWANIE
Witryna chłodnicza
Służy do eksponowania i przechowywania produktów, które wymagają niskiej temperatury by zachować swoją świeżość.
Witryna cukiernicza
Służy do eksponowania i przechowywania wyrobów cukierniczych, które wymagają niskiej temperatury by zachować swoją świeżość.
Regał chłodniczy
Służy do utrzymywania stałej niskiej temperatury surowców.
Regał mroźniczy
Służy do zamrażania i utrzymywania stałej niskiej temperatury mrożonek
Wysyp mroźniczy
Służy do zamrażania i utrzymywania stałej niskiej temperatury mrożonek.
Regał chłodniczy na napoje
Służy do utrzymywania stałej niskiej temperatury napojów.
Komora chłodnicza
Służy do przechowywania w stałej niskiej temperatury surowców.
Skraplacz powietrzny
Zastosowanie w układach bezpośrednich i pośrednich chłodzonych cieczą z opcją swobodnego chłodzenia.
Chłodnica
Stosowane w chłodniach ze świeżymi lub mrożonymi produktami, temp. pomieszczeń od +20°C do -35°C.
Agregat skraplający
Agregaty skraplające służą do skraplania ekologicznych czynników chłodniczych, które następnie mogą być wykorzystywane w wymiennikach zasilając chłodnice w magazynach chłodni, centralach wentylacyjnych lub procesach przemysłowych.
Szafa klimatyzacyjna
Stosowany w pomieszczeniach, które wymagają zapewnienia precyzyjnych parametrów (gł. temperatury oraz wilgotności).
Klimakonwektor
(klimatyzator)
Urządzenie służące do utrzymywania zadanej temperatury w pomieszczeniu.
Stół chłodniczy
Nadaje się do ekspozycji posiłków i przechowywania w niskiej temperaturze surowców przeznaczonych do obróbki.
Zamrażarka skrzyniowa
Lodówka
Służy do przechowywania w niskiej temperaturze surowców i produktów spożywczych....
bhp.KarolKa