Jadłospis tydzień.docx

(17 KB) Pobierz


  BMR- 1142 kcal

DZIEŃ I:
I Śniadanie:
   jajecznica, 
   1 kromka białego chleba,
   herbata z cytryną

II Śniadanie:
   jogurt owocowy

Obiad:
  zupa ogórkowa,
  3  ziemniaki,
    buraki,
    pierś z kurczaka

Podwieczorek:
   budyń waniliowy

Kolacja:
    2 kromki chleba tostowego,
    2 plasterki sera topionego,
    herbata


DZIEŃ II:
I Śniadanie: 
3 łyżki musli wielozbożowego z chudym mlekiem,
2 mandarynki,
woda mineralna

II Śniadanie: 
2 kromki chleba pełnoziarnistego z łyżeczką masła,
plasterek polędwicy, pomidor,
szklanka zielonej herbaty

Obiad: 
2 łyżki makaronu świderki,
zupa pomidorowa z bazylią,
100 g brokułów gotowanych na parze,
ł szklanki soku wielowarzywnego

Podwieczorek:
duże jabłko,
szklanka herbatki owocowej

Kolacja: 
sałatka z gotowanej piersi kurczaka (100 g), pomidora i sałaty, skropiona łyżeczką oliwy
szklanka soku pomidorowego 


 

 

DZIEŃ III:
I Śniadanie:
bułka grahamka cienko posmarowana margaryną,
gorzka herbata

II Śniadanie:
kromka z plasterkiem szynki gotowanej,
sok pomarańczowy

Obiad:
Szaszłyki z cukinii, pomidorów i cykoria z oliwą

Podwieczorek:
2 brzoskwinie

Kolacja:
Kromka z masłem,
serem i surową czerwoną papryką
kakao

DZIEŃ IV:
I Śniadanie:
2 kromki chleba razowego z plastrem pasztetu drobiowego,
kawa zbożowa z mlekiem 

II Śniadanie:
sałata z pomidorem, serem żółtym (20 g) i grzankami,
szklanka soku pomarańczowego

Obiad:
2 łyżki pęczaku,
2 łyżki gulaszu wołowego,
kapusta pekińska z marchewką i kwaszonym ogórkiem,
pół szklanki soku wieloowocowego

Podwieczorek:
duże kiwi,
szklanka wody mineralnej

Kolacja:
2 szaszłyki warzywne (6 małych pomidorków, zielona papryka, 4 pieczarki) z łyżeczką oliwy,
kromka chleba chrupkiego,
zielona herbata

 

 

 

 

 

 

 

 

DZIEŃ V:
I Śniadanie: 
3 łyżki chudego twarożku z warzywami, łyżka szczypiorku, 2 pomidory,
2 kromki chleba razowego z łyżeczką margaryny,
herbata z cytryną

II Śniadanie:
mały banan,
sok owocowy

Obiad:
miseczka krupniku,
pulpecik cielęcy, ziemniaki i marchewka gotowana,
sok pomarańczowy

Podwieczorek:
5 kostek czekolady

Kolacja:
Soczewica z oliwą czosnkową


 

DZIEŃ VI:
I Śniadanie:
grahamka z łyżeczką dżemu,
szklanka chudego mleka,
mandarynka

II Śniadanie:
brokuły gotowane na parze z gotowanym jajkiem,
kromka chleba chrupkiego,
szklanka soku pomidorowego

Obiad:
2 ziemniaki,
mintaj duszony w pomidorach,
surówka z pora, marchewki i kwaszonego ogórka,
ł szklanki soku wieloowocowego

Podwieczorek:
2 ciasteczka amarantusowe,
herbata

Kolacja:
zapiekanka z 2 ziemniaków, marchewki, pieczarek, plasterka sera żółtego light, sałata,
zielona herbata

 

 

 

DZIEŃ VII

I Śniadanie:
omlet z jednego jajka z plastrem szynki,
kakao
 

II Śniadanie:
kromka grahama z niskosłodzonym dżemem,
sok wieloowocowy

Obiad:
zupa pomidorowa,
sałatka ze szklanki makaronu, papryki, ogórka i sosu winegret
 

Podwieczorek:
pieczone jabłko


Kolacja:
warzywa (w sumie 40 dag) gotowane na parze,
gorzka herbata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin