BMR- 1142 kcal
DZIEŃ I:I Śniadanie: jajecznica, 1 kromka białego chleba, herbata z cytryną II Śniadanie: jogurt owocowy Obiad: zupa ogórkowa, 3 ziemniaki, buraki, pierś z kurczaka Podwieczorek: budyń waniliowyKolacja: 2 kromki chleba tostowego, 2 plasterki sera topionego, herbata
DZIEŃ II:I Śniadanie: 3 łyżki musli wielozbożowego z chudym mlekiem, 2 mandarynki, woda mineralnaII Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z łyżeczką masła, plasterek polędwicy, pomidor,szklanka zielonej herbatyObiad: 2 łyżki makaronu świderki, zupa pomidorowa z bazylią, 100 g brokułów gotowanych na parze, pół szklanki soku wielowarzywnegoPodwieczorek:duże jabłko, szklanka herbatki owocowejKolacja: sałatka z gotowanej piersi kurczaka (100 g), pomidora i sałaty, skropiona łyżeczką oliwy szklanka soku pomidorowego
DZIEŃ III:I Śniadanie:bułka grahamka cienko posmarowana margaryną,gorzka herbataII Śniadanie:kromka z plasterkiem szynki gotowanej,sok pomarańczowy
Obiad:Szaszłyki z cukinii, pomidorów i cykoria z oliwą
Podwieczorek:2 brzoskwinie
Kolacja:Kromka z masłem, serem i surową czerwoną paprykąkakaoDZIEŃ IV: I Śniadanie:2 kromki chleba razowego z plastrem pasztetu drobiowego,kawa zbożowa z mlekiem II Śniadanie:sałata z pomidorem, serem żółtym (20 g) i grzankami, szklanka soku pomarańczowegoObiad:2 łyżki pęczaku, 2 łyżki gulaszu wołowego, kapusta pekińska z marchewką i kwaszonym ogórkiem, pół szklanki soku wieloowocowegoPodwieczorek:duże kiwi, szklanka wody mineralnejKolacja:2 szaszłyki warzywne (6 małych pomidorków, zielona papryka, 4 pieczarki) z łyżeczką oliwy, kromka chleba chrupkiego, zielona herbata
DZIEŃ V:I Śniadanie: 3 łyżki chudego twarożku z warzywami, łyżka szczypiorku, 2 pomidory, 2 kromki chleba razowego z łyżeczką margaryny,herbata z cytrynąII Śniadanie:mały banan,sok owocowy
Obiad:miseczka krupniku, pulpecik cielęcy, ziemniaki i marchewka gotowana,sok pomarańczowyPodwieczorek:5 kostek czekoladyKolacja:Soczewica z oliwą czosnkową
DZIEŃ VI:I Śniadanie:grahamka z łyżeczką dżemu, szklanka chudego mleka, mandarynkaII Śniadanie:brokuły gotowane na parze z gotowanym jajkiem, kromka chleba chrupkiego, szklanka soku pomidorowegoObiad:2 ziemniaki, mintaj duszony w pomidorach, surówka z pora, marchewki i kwaszonego ogórka, pół szklanki soku wieloowocowegoPodwieczorek:2 ciasteczka amarantusowe, herbataKolacja:zapiekanka z 2 ziemniaków, marchewki, pieczarek, plasterka sera żółtego light, sałata, zielona herbata
DZIEŃ VII
I Śniadanie:omlet z jednego jajka z plastrem szynki,kakao
II Śniadanie:kromka grahama z niskosłodzonym dżemem,sok wieloowocowyObiad:zupa pomidorowa, sałatka ze szklanki makaronu, papryki, ogórka i sosu winegret
Podwieczorek:pieczone jabłko
Kolacja:warzywa (w sumie 40 dag) gotowane na parze,gorzka herbata
monisia012