Błyskawiczna zupa pomidorowa(2).pdf
(
41 KB
)
Pobierz
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Składniki
1 l soku lub 2 małe puszki koncentratu pomidorowego, 2 kostki
bulionowe, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 4 łyżki gęstej
śmietany, łyżka mąki sok z cytryny, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Kostki rozpuścić w szklance gorącej wody, dodać sok lub rozprowadzony w litrze wody
przecier pomidorowy. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do zupy i, mieszając,
zagotować (użycie mąki nie jest konieczne). Przyprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem.
Podawać z makaronem lub ryżem. Posypać zieleniną.
Plik z chomika:
hazelleyes86
Inne pliki z tego folderu:
FLAKI PO POLSKU.doc
(22 KB)
Flaczki na rosole.doc
(20 KB)
Flaki na inny sposób.jpg
(43 KB)
FLAKI PO POLSKU.doc
(22 KB)
Kapuśniak.JPG
(67 KB)
Inne foldery tego chomika:
██ PRZEPISY . . . ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬(1)
★Gotowanie★
2011
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin