Ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym.txt

(0 KB) Pobierz
Ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym

SKŁADNIKI:
4 porcje ryby,
1 rednie jabłko,
1 cebula,
1-2 łyżki keczupu,
1 jajo,
8 plasterków sera żółtego,
mška pszenna,
bułka tarta,
przyprawa do ryb,
tłuszcz,
sól,
pieprz.
WYKONANIE:
Każdš porcję ryby doprawić solš, pieprzem i przyprawš. Obtoczyć w mšce, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z obu stron. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu i wymieszać z keczupem. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Usmażone ryby przełożyć na blaszkę i na każdy kawałek nałożyć starte jabłko, cebulę z keczupem i dwa plasterki sera żółtego. Zapiec chwilę w piekarniku, aż do momentu roztopienia sera.
Podawać na goršco z ziemniakami, frytkami i dowolnymi surówkami.
Życzymy smacznego!
Przepis pochodzi z ksišżki:
143 PRZYSMAKI SIOSTRY ANASTAZJI  ť
Zgłoś jeśli naruszono regulamin