Ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym SKŁADNIKI: 4 porcje ryby, 1 rednie jabłko, 1 cebula, 1-2 łyżki keczupu, 1 jajo, 8 plasterków sera żółtego, mška pszenna, bułka tarta, przyprawa do ryb, tłuszcz, sól, pieprz. WYKONANIE: Każdš porcję ryby doprawić solš, pieprzem i przyprawš. Obtoczyć w mšce, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z obu stron. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu i wymieszać z keczupem. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Usmażone ryby przełożyć na blaszkę i na każdy kawałek nałożyć starte jabłko, cebulę z keczupem i dwa plasterki sera żółtego. Zapiec chwilę w piekarniku, aż do momentu roztopienia sera. Podawać na goršco z ziemniakami, frytkami i dowolnymi surówkami. Życzymy smacznego! Przepis pochodzi z ksišżki: 143 PRZYSMAKI SIOSTRY ANASTAZJI ť
myszka949